Informationsblad till bostadsrättsinnehavarna för 2024

Vi påminner om att vi höjer bostadsrättsavgiften med 5 % från och med första februari 2024 och att balkongtillägget har tagits bort. Vår ekonomiska förvaltare är nu SBC, inte Fastum. 

Vi har idag stora lån varav en del skall omförhandlas i februari med kraftiga räntehöjningar som följd. Vi behöver också skapa utrymme för amorteringar.

Vid alla överlåtelser som har skett efter utbyggnaden av balkongerna har balkongtillägget missats att påföras i överlåtelsehandlingarna. Tillägget kan inte påföras i efterskott vilket medför att tillägget som är på 100 kr per månad kommer därför att tas bort för samtliga i enlighet med likabehandlingsprincipen.

Att vara medlem i en bostadsrättsförening innebär att alla tar sitt ansvar för föreningen. Vi måste hjälpas åt! Vi är just nu bara tre medlemmar i styrelsen som lägger mycket tid och kraft och ber om er förståelse för vårt uppdrag. Styrelsen ansvarar för ekonomi, ordning samt drift och underhåll av våra fastigheter. Om man har synpunkter kring vissa beslut får man ta upp det på årsstämman. Att mejla till styrelseledamöter eller att ringa på deras dörrar för att framföra klagomål är inte 
acceptabelt.

Slutligen vill vi påpeka att Lansengården förvaltas av samfälligheten.