Kandidater till styrelseuppdrag

Inför vår kommande årsstämma är det av yttersta vikt att vi har tillräckligt med kandidater som ställer upp för styrelseuppdrag. Som ni vet, representerar styrelsen alla medlemmar och är ansvarig för att säkerställa att vår bostadsrättsförening fungerar smidigt, ekonomiskt hållbart och i linje med alla lagar och bestämmelser.

Varför är det viktigt?

  1. Representation: Styrelsen speglar medlemmarnas önskemål och intressen. Ju fler som engagerar sig, desto bredare blir representationen och insikten i medlemmarnas behov.

  2. Erfarenhetsutbyte: Med flera medlemmar som deltar, får vi en kombination av erfarenheter, kunskaper och perspektiv vilket stärker vår förmåga att fatta välgrundade beslut.

  3. Kontinuitet: En fulltalig styrelse säkerställer att det alltid finns medlemmar som kan ta över och fortsätta arbetet när någon avgår.

Vilka konsekvenser kan det bli?

  1. Beslutsförlamning: Om vi inte lyckas tillsätta en styrelse kan beslut kring drift, underhåll, ekonomi och andra viktiga frågor försenas eller hindras.

  2. Ökade kostnader: Utan en aktiv styrelse kan vi bli tvungna att anlita externa tjänster för att hantera föreningens angelägenheter, vilket kan leda till högre avgifter för medlemmarna.

  3. Rättsliga komplikationer: Enligt lagen måste varje bostadsrättsförening ha en fungerande styrelse. Om detta inte uppfylls kan föreningen stöta på juridiska problem. "Om föreningen inte lyckas få ihop en styrelse uppstår en så kallad likvidationsplikt för föreningen. Detta innebär att föreningen ska upphöra och verksamheten ska avvecklas. När en bostadsrättsförening går i likvidation sker detta normalt genom att föreningens fastighet och övriga tillgångar säljs och föreningens skulder betalas." Källa: Detta händer om bostadsrättsföreningen inte får ihop en styrelse (hsb.se)

Vi uppmanar er alla att överväga ett styrelseuppdrag eller rekommendera någon ni tror skulle vara lämplig. Tillsammans kan vi fortsätta att göra vår bostadsrättsförening till en blomstrande och välorganiserad gemenskap!